keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Esittelyssä toimitusjohtajamme Annika

Hei!

Viisi vuotta Cambridge Ohjelman toimitusjohtajana tuli täyteen syyskuussa 2013.
Olen erittäin omistautunut työlleni. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että ajattelen sitä lähes koko ajan J
Katson taaksepäin todella työntäytteisiä ja antoisia vuosia, joissa on ollut paljon toimintaa,
uudistuksia, muutoksia, parannuksia ja vaikka mitä muuta hauskaa, surullista ja huolestuttavaa.

Olen kotoisin täysin kaksikielisestä kodista, jossa minulla oli ilo varttua 5 siskoni kanssa sulassa sovussa. Suoraan sanottuna opin riitelyn salat vasta mieheni tavattuani 25 vuotta sitten. Olen saanut harjoitella sitä huomattavasti harvemmin kuin fyysistä ja psyykkistä olemustani. Kiinnostuin toden teolla kuntoilusta ja varsinkin kuntosaliharjoittelusta 30 vuotta sitten, kun sain kuntouttaa sijoiltaan hyvppiviä hartioitani useammin kuin teininä olisin piitannut. Jotenkin koukutuin niin kovasti, että aloin opettamaan lajia myös muille. Koska huumori ja hyvinvointi ovat aina olleet minulle tärkeitä, yritin sekoittaa niitä aina kun pidin ryhmäliikuntatunteja. Ennen kuin toimenkuvani muuttui, ehdin pitää 10.134 enemmän tai vähemmän hikistä tuntia. Hienoja aikoja J


Kaipaan aika ajoin myös kovasti entisiä valmennusvuosiani. Minulla on tullut täyteen jo
yhdeksän vuotta Cambridgen parissa.  Oma valmentamiseni oli luokkaa 50 asiakaskontaktia viikossa, mikä tarkoitti käytännössä 35 % työajastani. Muu työ oli personal trainingia (ei pelkkää kuntosaliohjausta vaan myös hiihtoladussa, uimahallilla, testistudiossa jne.) ja ryhmäohjausta (kaikkea mahdollista pilateksesta body combatiin). Oikeastaan etsinkin lisäpalveluksi jotain istumisen sallivaa työtapaa, kun törmäsin Cambridge Ohjelmaan. Hain sitä tietoisesti Suomeen jo vuonna 2000, mutta silloin vastaus oli, että kinnostusta ei ollut tuoda sitä tänne. Neljä vuotta myöhemmin maaperä olikin otollisempi ja ryhdyin yhdeksi Suomen 11 jälleenmyyjästä. Kun maajohtajan paikkaa tarjottiin minulle (reippaan rankinlistakiipeilyn seurauksena) kesällä 2008, en empinyt hetkeäkään. Lista parannettavista asioista oli pitkä. Silloin Cambridge oli kuuri , joka monella päättyi kilojen paluseen.

Ohjelmakokonaisuuuden kehittämiseen hain tietoisesti luotettavia, osaavia ja nimekkäitä yhteistyötahoja ja niitähän löytyi. Merkittävin menttorini on ehdottomasti ollut ja on yhä, professori Pertti Mustajoki. Hänen tietotasonsa ja kansantajuistamistaitonsa ovat jotain aivan ainutlaatuista. Pertti ja muutama muukin moniosaaja ovat taso-ohjelman sovittajina tehneet mahdolliseksi sen, että nykyään kuulen sen, mitä ennen kaipasin: laihdutus on helppoa ja painonhallinta vielä helpompaa. Tämä siksi, että kaikki tärkeät asiat ehtii oppia, oivaltaa ja sisäistää jo laihdutuksen aikana. Samaan aikaan hain myös organisaatioon sopivia henkilöitä, jotka olen poiminut käsin. Tällä hetkellä Cambridge Ohjelma on niin hieno ja kattava kokonaisuus, että sitä voi painokkaasti suositella kenelle vain - niin työksi kuin laihdutukseenkin!

Kaipaan joskus myös opettajan vuosiani. Olin ammattikoulussa lukioenglannin opettajana, eli sain työskennellä kaikista motivoituneimpien oppilaiden kanssa. Siinä suhteessa nykyinen työni onkin aika saman tyyppistä. Nytkin saan tehdä töitä kaikista motivoituneimpien ihmisten kanssa.

Ja sitten se oma hyvinvointi...senkin pitäisi saada viedä hieman tilaa, vaikka aika on rajallinen. Kuten tuossa alussa mainitsin, kaipaan kovasti one to one valmennusta. Olen onneksi saanut pari sopivan haasteellista projektia hoidettavakseni ja ilolla seuraan sen tuomaa kasvua. Olen jopa asettanut itsellenikin uuden liikunnallisen tavoitteen. Ajattelin juosta maratonin ennen kuin täytän 50. Aikaa on vielä useampi vuosi ja juokseminen on luonteenomaista kaikille ihmisille. Joskus joudun kuitenkin uskomaan sanontaan hiljaa hyvä tulee . Entisestä raudanlujasta kunnosta on jäljellä maksimissaan 40 %. Luotan kuitenkin siihen, että lihasmuistista tuo kaikki vielä viriää käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti